Duurzaam recreëren

Milieu vriendelijk

De natuur speelt een belangrijke rol bij uw vakantie gevoel. Veel buiten zijn, genieten van de zon in een natuurlijke bosrijke omgeving en slapen in uw eigen kampeermiddel of in een comfortabele accommodatie. Wij als camping voelen ons dan ook verantwoordelijk voor het milieu. Samen kunnen wij de balans tussen de mens en natuur weer herstellen.

Green Key

Green key is het nationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Om voor Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers milieubewust zijn. Hoe meer maatregelen hier voor worden gedaan hoe hoger de uiteindelijke uitslag. Green Key kent drie niveaus : Brons, Zilver en Goud. Wij mogen met trots zeggen dat wij goud hebben behaald.

Scheiding en verminderen van afval

Afval scheiden is vanzelfsprekend; daar doen onze gasten ook aan mee. Glas , Papier, Plastic, Blik , Oud ijzer, Kleding, Batterijen,  Chemisch en huisafval wordt bij ons op de camping allemaal netjes gescheiden. Vermindering van afval is natuurlijk ook belangrijk en daarom proberen we dan zoveel mogelijk te scheiden om recyclen mogelijk te maken.

De toiletgebouwen

In onze toiletgebouwen hebben we energiebesparende LED lampen. Ook zitten overal bewegingsmelders, zodat lampen niet branden als er niemand aanwezig is. Onze douches zijn voorzien van waterbesparende kranen en douche koppen. Wij werken met douchemunten om onnodige verspilling van (warm) water te voorkomen. Er wordt door de gast bewuster met verbruik van douche en afwas water omgesprongen als er een (kleine) vergoeding tegenover staat.

De wasserette

Wij hebben bij de aanschaf van de wasmachine ook over het milieu nagedacht. De wasmachine pakt opgewarmd water uit de zonneboiler zodat deze minder energie verbruikt bij het opwarmen van water. Het wasgoed wordt eerst gewogen,  zodat het verbruik van elektriciteit wordt beperkt. De gas drogers zijn energiezuinig.

Communicatie

Steeds meer van onze communicaties verlopen digitaal. In plaats van een papierenbrief of nieuwsbrief ontvangt u dit dan via een e-mail. En u vindt vrijwel alle informatie op onze website. Zo verspillen we zo min mogelijk papier en inkt!

Schoonmaken

Wij hebben milieuverantwoord schoonmaakmiddel en  we maken ook met micro- vezeldoekjes met de hand schoon . We gebruiken wekelijks een hogedruk stoom reiniger . In alle toiletgebouwen en in het restaurant is een automatisch doseersysteem voor de schoonmaakmiddelen aanwezig.

Vervoer

Wij hebben een elektro kar voor de schoonmaak en technische dienst. Verder gebruiken we op ons terrein de fiets! Daarnaast hebben we een toegangspoort met een anti pass back systeem zodat de mensen niet onbeperkt met de auto het terrein op en af rijden. Drempels zijn er ook op het terrein geplaatst zodat de auto’s  voetgangers snelheid aanhouden. En we hebben bagagekarren bij de ingang van de velden staan voor vervoer van de bagage zodat niet onnodig met de auto over het kampeerveld wordt gereden.

Zwembad

Op het dak van ons zwembad hebben we zonnepanelen geplaatst. Voor de verwarming is er naast gas en zonne-energie ook een houtkachel geïnstalleerd. Vanwege het stoken met hout kunnen wij behoorlijk op ons gasverbruik bezuinigen. Ondanks dat milieu vriendelijk is, is het zwembad toch heerlijk warm!

Wij zijn gelegen in haaksbergen, op de grens van twente en de achterhoek!
Brochure aanvragen

Brochure opvragen

Kijk en vergelijk Zoek en Boek
Ga naar:Partyrestaurant
Ga naar:www.theehuis-jordaan.nl

Informatie met betrekking tot Corona (COVID-19)

Lees hier meer
X