Omgeving

Fietsen

Vanaf ’t Stien’nboer bevindt u zich op de ideale startlocatie voor mooie en variërende fietstochten. Zodra u de poort uit fietst kunt u direct genieten van het prachtige Twentse landschap. Om de mooiste fietsroutes te volgen kunt u vanuit het park vrijwel direct het fietsknooppunten netwerk oppikken.

Wandelen

Vanaf ons park kunt u de wandelroute ‘het Ommetje’ van het Moll’npad volgen. Deze route laat de wandelaar kennismaken met een afwisselend landschap vol cultuurhistorie. De langste route is 10,5 kilometer en de kortste 7,5 kilometer. De folder van het Moll’npad is verkrijgbaar in onze receptie.

Natuur

Wie aan Twente denkt, denkt natuurlijk meteen aan het Twentse platteland. Prachtige boerderijen, met houtwallen omzoomde akkers en uitgestrekte bossen. Dat is Twente. Ook Haaksbergen biedt verscheidene natuurschonen; veen, heidelandschap, weide, uitgestrekte bossen en akkervelden.

Bootcamp route

 
Voor de sportievelingen onder ons, er is in Haaksbergen een bootcamp route gemaakt.
De route is 4 km lang, met 12 plekken en 19 toestellen. Vanaf ons park kom je gelijk op de route, deze is openbaar toegankelijk en gerealiseerd in 2021!
 
 

nabijgelegen musea

De leukste uittips

Natuurlijk bieden wij genoeg vertier op ons park zelf. Maar in de omgeving van ’t Stien’nboer Haaksbergen zijn nog diverse uitstapjes.

Hieronder vindt u een aantal suggesties:

Mountainbiken rond Haaksbergen

Met de nieuwe mountainbikeroute heeft Haaksbergen er weer een fantastische recreatiemogelijkheid bij.
De 60 kilometer lange route is een uitdagend traject, waarop zowel mensen met ervaring als beginners zich kunnen uitleven. Tevens fantastische single-tracks mogelijkheden. Op het park is er een mogelijkheid om de fietsen af te spuiten. Tevens is er de mogelijkheid om Uw fietsen in een afgesloten schuur veilig te stallen. De route is uit gepeild en er zijn meerdere knooppunten waardoor de route ingekort kan worden. Een overzichtskaart met aanvullende informatie is voor € 4,95  verkrijgbaar in onze receptie.

Zoutemarke tour

U reist met een historische TET bus en stoomtrein door de wereld van de zoutwinning gelegen in het fraaie Twentse landschap. Ontdek het heden en verleden van de zoutindustrie in Twente en de betekenis van de lokaalspoorlijn hierbij.

Deze exclusieve dagtocht neemt u mee door het gebied tussen Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Delden, ook wel de Zoutmarke genoemd. Het gebied kent een rijke historie van zoutwinning. Karakteristieke, in Saksische stijl gebouwde ‘zouthuisjes’ en markante boortorens liggen er verscholen in een sfeervol landschap.

Wilt u mee met bus en stoomtrein door het gebied de Zoutmarke? Dan kunt u zich aanmelden bij VVV Haaksbergen

 

Wismar Railbus

Museum Buurtspoorweg biedt dit jaar de mogelijkheid om mee te rijden met hun motorrijtuig van het type ‘Wismar’, deze is na een twaalf jaar durende restauratie weer in dienst gesteld. Dit type motorrijtuig werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd in Duitsland voor spoorlijnen waar het reizigersvervoer onrendabel was. De techniek was gebaseerd op die van bussen en vrachtwagens, vandaar de naam ‘railbus’. Tot in de jaren ’50 reed er een Wismarer railbus naar Enschede vanuit het Duitse Ahaus.

Reserveren is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. Reserveren kan telefonisch op 053 5721516 of per mail op info@museumbuurtspoorweg.nl

 

Oostendorper Watermolen

Op loopafstand van het park bevindt zich de Oostendorper Watermolen. Dit is de laatste dubbelrads watermolen die nog in gebruik is. In het hoogseizoen worden er op woensdag en zaterdagmiddag demonstraties gegeven van het malen en het bakken van het brood in de ouderwetse Bakspieker.

De Buurser pot

De Buurser pot maakt onderdeel uit van Landgoed het Lankheet en is een kleine platbodem die in vroegere tijden ongeveer 1,5 ton vracht vervoerde tussen het Duitse Ahaus en Deventer. Er werd van alles vervoerd: boter, kaas, eieren, zout, azijn, olie, haring, stokvis, siroop, brandewijn, lijn- en hennepzaad, traan, turf, teer, textiel, houtskool en papier. Een belangrijk product uit Duitsland was de zogenaamde ‘poteerde’, witte klei voor de aardewerkindustrie in Deventer.

Dit type scheepje voer op de Schipbeek en de Buurserbeek vanaf de 15e eeuw tot de eerste helft van de 19e eeuw. De pot werd geboomd, getrokken en waar mogelijk werd er gezeild. Met de komst van betere wegen en het spoor verdween de scheepvaart op deze beken. Door de bouw van een replica van de Buurser pot herleeft een bijna vergeten geschiedenis. De Buurser pot vaart van medio april t/m oktober vanaf de steiger nabij de Oostendorper Watermolen richting de Harreveldse schans, een voormalig verdedigingswerk bij Buurse, heen en terug in een ruim een uur durende vaartocht.

Golfen

Het is ook mogelijk om een golfarrangement te boeken. Dit is in samenwerking met het prachtige golfcentrum ’t Langeloo dat op 200 meter afstand ligt van ons park.

Zie hier meer over de golfbaan

Wij zijn gelegen in haaksbergen, op de grens van twente en de achterhoek!
Brochure aanvragen

Brochure opvragen

Kijk en vergelijk Zoek en Boek
Ga naar:Partyrestaurant
Ga naar:www.theehuis-jordaan.nl

Informatie met betrekking tot Corona (COVID-19)

Lees hier meer
X